Cos, consciència i docència: Consciència Corporal per a Professors

Descripció: Grup de consciència corporal específic per a professors d’Institut.

Justificació: El sistema educatiu no contempla majoritàriament la importància del cos, les emocions i el llenguatge no verbal.

Els adolescents, per la seva banda, es troben immersos en un procés de desenvolupament on hi ha un predomini de lo emocional, el sistema límbic és el rector d’aquesta fase del desenvolupament, i el cos, les emocions i el moviment van de la mà i necessiten expressar-se, és una necessitat vital. Els joves es passen moltes hores asseguts, a les aules, i després davant de dispositius electrònics. Amb l’evident malestar i inquietud present a les aules.

Sovint confonem malestar fisiològic i emocional amb desgana per a aprendre, manca de voluntat, mala intenció, etc. Com a adults fa molt que hem perdut el contacte amb el nostre propi cos, amb les nostres emocions, ja que vivim en un món predominantment intel·lectual.

Si aprenem a utilitzar el nostre cos per a comunicar-nos, relaxar-nos i sentir-nos més vitals i en contacte amb nosaltres mateixos podrem gaudir més de la nostra tasca docent alhora que podrem empatitzar més fàcilment amb els joves i trobar noves formes d’estar i comunicar-nos amb ells.

El treball corporal i emocional és un complement indispensable perquè una autèntica nova educació pugui arrelar.

Destinataris: Educadors de centres d’ensenyança secundària i batxillerat.

Objectius: Prendre consciència del nostre propi cos, del vincle entre les emocions i el nostre estat corporal. Aprendre a utilitzar el nostre cos i la respiració per a viure de forma saludable les emocions, sentir-nos amb més vitalitat i poder establir relacions més saludables amb els adolescents i els companys de feina.